Jadłospis


JADŁOSPIS DEKADOWY OD 30.01.2024 DO 12.02.2024

30.01.2024 WTOREK

Śniadanie: Weka(mąka pszenna,) z masłem , jajkiem, szczypiorkiem ,rzodkiewką kakao naturalne na mleku

II śniadanie: ½ jabłka

Stół szwedzki dla gr. VI: weka(mąka pszenna), graham(mąka pszenna graham, otręby pszenne), rogal(mąka pszenna), masło, wędlina, ser żółty, dżem 100%, sałata, pomidor, ogórek, jajko, rzodkiewka, szczypiorek, kakao, herbata owocowa.

Obiad: Rosół z makaronem(włoszczyzna, seler, ,mąka pszenna )(250g), ziemniaki( 120g), udziec z kurczaka pieczony (60g),sałata zielona z jogurtem naturalnym(50g) kompot wieloowocowy(200g).

Podwieczorek: Biszkopt(wyrób własny)(mąka pszenna, jajka ), mus truskawkowy.

31.01.2024 ŚRODA

Śniadanie: Płatki owsiane na mleku, rogal (mąka pszenna) z masłem, miodem wielokwiatowym, herbata z miętą.

II śniadanie: mandarynka

Stół szwedzki dla gr. VII: płatki owsiane na mleku, weka(mąka pszenna, rogal(mąka pszenna), graham(mąka pszenna graham, otręby pszenne), masło ,wędlina, ser żółty, dżem, pomidor, ogórek, miód, rzodkiewka, sałata, szczypiorek, herbata z miętą.

Obiad: Zupa z soczewicy ziemniakami i mięsem(włoszczyzna, seler, soczewica czerwona ,mięso drobiowe, jogurt naturalny,)(250g), pierogi leniwe(150g)(mąka pszenna, ser biały, jajka, ziemniaki),surówka z marchwi i jabłek(50g) kompot wieloowocowy(200g).

Podwieczorek: Chleb mieszany (mąka pszenna, żytnia)z masłem, kiełbasą krakowską, ogórkiem kiszonym, szczypiorkiem, herbata z cytryną.

1.02.2024 CZWARTEK

Śniadanie: Chleb tarnowski(mąka pszenna żytnia) z masłem, kornetki pieczone, keczup, kawa zbożowa na mleku(żyto, jęczmień).

II śniadanie: ½ kiwi

Stół szwedzki dla gr. VIII: weka(mąka pszenna), graham(mąka pszenna graham, otręby pszenne), rogal(mąka pszenna), masło, wędlina, ser żółty, dżem, sałata zielona, pomidor, ogórek, kornetki, keczup, rzodkiewka, szczypiorek ,jajko, herbata z cytryną.

Obiad: Zupa kalafiorowa z makaronem(250g)(włoszczyzna, seler, jogurt naturalny ,kalafior ,mąka pszenna), ziemniaki(120g), pulpet w sosie pomidorowym( mięso z indyka, jajko, bułka,) (60g), ćwikła z chrzanem(50g),kompot wieloowocowy(200g).

Podwieczorek: Oponki(mąka pszenna, ser biały, jajka,)(wyrób własny), mleko.

2.02.2024 PIĄTEK

Śniadanie: Płatki śniadaniowe na mleku, Chałka (mąka pszenna, jajka) z masłem, powidłem, herbata owocowa.

II śniadanie: marchewka

Stół szwedzki dla gr. IX: płatki śniadaniowe na mleku, weka, graham, rogal masło, wędlina, ser żółty, dżem, jajko, szczypiorek, rzodkiewka, pomidor, ogórek, sałata zielona, jajko, herbata owocowa.

Obiad: Zupa koperkowa z ryżem brązowym(250g)( włoszczyzna, seler, mąka pszenna, jogurt naturalny) (250g), ziemniaki(120g), ryba miruna pieczona w panierce(jajka, bułka tarta)(80g),surówka z kiszonej kapusty(50g) kompot wieloowocowy(200g).

Podwieczorek: Banan, jogurt naturalny.

5.02.2024 PONIEDZIAŁEK

Śniadanie: Kasza jaglana na mleku, chleb mieszany(mąka pszenna, żytnia) z masłem, kiełbasą szynkową, pomidorem, sałata zieloną, szczypiorkiem, herbata z imbirem.

II śniadanie: ½ gruszki

Stół szwedzki dla V: kasza jaglana na mleku, weka(mąka pszenna), graham(mąka pszenna graham, otręby pszenne), rogal(mąka pszenna), masło, wędlina, ser żółty, pomidor, ogórek, dżem 100%, sałata zielona, rzodkiewka, szczypiorek, jajko, herbata z imbirem.

Obiad: Żurek z kiełbasą i ziemniakami, jajkiem(zakwas, jogurt naturalny)(250g), makaron z serem i jabłkami ,cynamonem( mąka pszenna)(150g), kompot wieloowocowy(200g).

Podwieczorek: Sałatka owocowa(banan, mandarynka, kiwi), jogurt naturalny, wafel tortowy(mąka pszenna, lecytyna sojowa)

6.02.2024 WTOREK

Śniadanie: Chleb babuni(mąka pszenna) z masłem, pasta serowo-jajeczna, ogórek, rukola, kawa zbożowa na mleku(żyto, jęczmień),

II śniadanie: ¼ pomarańczy

Stół szwedzki dla gr. VI: weka(mąka pszenna), graham(mąka pszenna graham, otręby pszenne), rogal(mąka pszenna), masło, wędlina, ser żółty, pomidor, ogórek, jajko, dżem, sałata, pasta, szczypiorek, rzodkiewka ,kawa zbożowa na mleku herbata z cytryną.

Obiad: Zupa ogórkowa z ryżem brązowym(250g)(włoszczyzna, ogórki kiszone, seler, mąka pszenna, jogurt naturalny),ziemniaki(120g),kotlet drobiowy(mąka pszenna, jajka)(60g),surówka z selera i jabłek(jogurt naturalny) kompot wieloowocowy(200g).

Podwieczorek: Drożdżówka z jabłkami, cynamonem, kruszonką(wyrób własny)(mąka pszenna, drożdże, jajka, olej), mleko.

7.02.2024 ŚRODA

Śniadanie: Płatki jęczmienne na mleku, bułka maślana(mąka pszenna, jajka, margaryna) z masłem, dżemem 100% owoców, herbata owocowa

II śniadanie: ananas

Stół szwedzki dla gr. VII: płatki jęczmienne na mleku, weka(mąka pszenna), chleb słonecznikowy ,rogal,(mąka pszenna) graham(mąka pszenna graham, otręby pszenne) masło, wędlina, ser żółty, dżem, pomidor, ogórek, rzodkiewka, sałata, jajko, szczypiorek, herbata owocowa.

Obiad: Zupa grysikowa na rosole(włoszczyzna ,kasza manna, seler, mięso drobiowe)(250g) , placki ziemniaczane(120g)(ziemniaki, cebula, jajka, mąka pszenna) z dipem serowo-jogurtowo-koperkowym(50g), kompot wieloowocowy.(200g).

Podwieczorek: Chleb mieszany (mąka żytnia, pszenna) z masłem, sałatka jarzynowa (pietruszka, marchewka, cebula, jajko, jabłko, ogórek kiszony, jogurt naturalny, musztarda, groszek zielony, ziemniaki), szynką gotowaną, herbata z cytryną.

8.02.2024 CZWARTEK

Śniadanie: Chleb babuni(mąka pszenna )) z masłem, pasztetem(mięso drobiowe, wątróbka drobiowa, jajka, bułka, mięso łopatka)pomidor, ogórek kiszony, kawa zbożowa na mleku,(żyto, jęczmień).

II śniadanie: ½ banana

Stół szwedzki dla gr.VIII: weka(mąka pszenna, graham(mąka pszenna graham, otręby pszenne), rogal(mąka pszenna), masło, wędlina, ser żółty, dżem, pomidor, ogórek, sałata, jajko, szczypiorek, rzodkiewka, pasztet, kawa zbożowa na mleku, herbata z cytryną.

Obiad: Zupa porowa z ziemniakami(250g), (włoszczyzna ,jogurt naturalny, mąka pszenna, ziemniaki), kasza kuskus(100g), filet z indyka w jarzynach(60g), kompot wieloowocowy(200g).

Podwieczorek: Pączek(mąka pszenna, drożdże, jajka), herbata z miętą.

9.02.2024 PIĄTEK

Śniadanie: Płatki śniadaniowe na mleku, weka(mąka pszenna) z nutellą(awokado, kakao, banan), herbata owocowa

II śniadanie: ½ kiwi

Stół szwedzki dla gr IX: płatki śniadaniowe na mleku, weka, graham(mąka pszenna graham, otręby pszenne), rogal(mąka pszenna), masło wędlina, ser żółty, dżem ,pomidor, ogórek, jajko, rzodkiewka, sałata, nutella, szczypiorek, herbata owocowa.

Obiad: Krem jarzynowy z grzankami ziołowymi(włoszczyzna, seler, jogurt naturalny, por , mąka pszenna, ziemniaki) (250g),ziemniaki(120),jajko sadzone(60g), sałata lodowa z , pomidorki koktajlowe, ogórek zielonyz sosem winegret(50g) kompot wieloowocowy(200g).

Podwieczorek: Chleb pszenny(mąka pszenna)z masłem, pasta z makreli w sosie pomidorowym, szczypiorek, herbata z cytryną.

12.02.2024 PONIEDZIAŁEK

Śniadanie: Kaszka kukurydziana na mleku, chleb orkiszowy(mąka orkiszowa,) z masłem , żółtym serem szczypiorkiem, herbata z cytryną

II śniadanie: ½ jabłka

Stół szwedzki dla gr. V: kaszka kukurydziana na mleku, weka, graham(mąka pszenna graham, otręby pszenne,) rogal, masło, wędlina, ser żółty, dżem, rzodkiewka, pomidor, ogórek, szczypiorek, jajko, sałata, herbata z cytryną

Obiad: Barszcz ukraiński(250g)( włoszczyzna, mąka pszenna, jogurt naturalny, seler, fasola biała), pierogi z serem(150g(mąka pszenna, jajka), jabłko tarte(50g),kompot wieloowocowy(200g).

Podwieczorek: Surówka z marchwi, jabłek, banana, słonecznik, keks jogurtu naturalnego , wafel tortowy